Meestgestelde vragen

Vragen zijn er om te stellen! Nu is het zo dat wij een aantal vragen omtrent verhuur en onze voorwaarden vaak voorbij zien komen.

Een overzicht van deze meest gestelde vragen, en de bijbehorende antwoorden, vind je hieronder.

Opzeggen huurcontract

Hoe kan ik mijn huurcontract opzeggen

Als je jou huurcontract wilt opzeggen nadat de minimale contractduur is verlopen, dien je ons d.m.v. een opzeggingsformulier op de hoogte te stellen. Voor een geldige opzegging moet het opzeggingsformulier ingediend worden bij de verhuurder en bij Pro-Housing met een minimale opzegtermijn van 1 maand. Houd er rekening mee dat deze dus altijd voor de 1e van de maand ingestuurd dient te worden.

Het opzeggingsformulier is te verkrijgen via: info@pro-housing.nl

Wanneer een huurder het huurcontract vroegtijdig beëindigd, binnen de minimale huurtermijn, zullen de kosten voor de wederverhuur en bijkomende kosten verhaald worden op de huurder. De kosten voor wederverhuur zijn 1 maand Incl. 21 % BTW. De vroegtijdige beëindiging kan alleen plaatsvinden wanneer de verhuurder hiermee akkoord gaat en de huurder akkoord gaat met de gestelde voorwaarden. Er moet een nieuwe geschikte huurder gezocht worden, deze zal worden gescreend door ons en de verhuurder.

Ook geldt er een boetesysteem bestaande uit een boete van 1 maand huuropbrengst wanneer door de huurder zelf een kandidaat word aangeleverd of een boete van 2 maanden huuropbrengst wanneer Pro-Housing een kandidaat moeten zoeken. De vervangende huurder dient een contract aan te gaan van een minimale duur van minimaal 12 maanden en je blijft zelf betaal plichtig tot er een passende huurder gevonden is.

Onderhuur

Het onderhuren van een woning is in principe niet toegestaan. Voor een legitieme reden zoals een werkstage/schoolstage, uitwisseling of het verhuizen naar een ander land kan er onder bepaalde voorwaarden, en in overleg met de verhuurder, een uitzondering gemaakt worden op deze regel.

Voor een legitieme reden zoals een werkstage/schoolstage, uitwisseling of het verhuizen naar een ander land kan er onder bepaalde voorwaarden, en in overleg met de verhuurder, een uitzondering gemaakt worden op deze regel. Deze voorwaarden houden in dat er voor de verhuurder niks mag veranderen, je blijft dus altijd zelf verantwoordelijk voor het betalen van de huur aan de verhuurder.

Er word een onderhuurcontract opgesteld waarin de betaalplicht van onderhuurder naar huurder word opgenomen. Een onderhuurcontract kan worden opgesteld voor een minimale periode van 1 maand, tot een maximale periode van 6 maanden. Daarbij dient de huurder zelf een geschikte en passende onderhuurder aan de leveren welke gescreend zal worden door ons en de verhuurder.

Het opstellen van een onderhuurcontract brengt kosten met zich mee, deze bedragen €95,- Incl. 21% BTW.

Contractwisseling

In bepaalde situaties zal er een aanpassing gedaan moeten worden aan het lopende huurcontract. Mocht er een verandering nodig zijn, zullen wij dit altijd overleggen met jou verhuurder, als deze akkoord is met het verzoek kan er onder bepaalde voorwaarden een contract wijziging plaatsvinden.

Het aanpassen van een huurcontract brengt kosten met zich mee, deze bedragen €195,- Incl. 21% BTW

Inschrijfkosten

Wij hanteren een inschrijf tarief van €25,00 om bezichtigingen in te plannen via Pro-Housing, dit is uiteraard een eenmalige betaling. In de huidige markt is er enorm veel vraag naar woningen waardoor woningzoekende vaak op tientallen woningen tegelijk reageren. Door middel van het inschrijfgeld zijn wij ervan verzekerd dat de actieve, ingeschreven woningzoekers voorrang hebben op onze website.

We plaatsen cookies op je computer om jouw instellingen te bewaren en om te begrijpen hoe mensen onze website gebruiken. Door gebruikt te maken van onze website ga je hiermee akkoord.

Meer informatie